donderdag 22 september 2016

cerebrale parese

Ik ben  bij de gehandicaptensport ingedeeld in T37/f37 Dat zijn mensen met cerebrale parese oftewel spasticiteit.Bij mij uit dit zich vooral in mijn armen. Ik maak vaak ongecontroleerde bebewingen met mijn armen , ik overstrek ze  of ze trekken samen. In ieder geval vind ik het zelf behoorlijk voor schut. Ik vind schrijven, groenten snijden, knippen e.d erg moeilijk.Mijn bene gaan wel, met mijn linkerbeen is weinig aan de hand, mijn rechterbeen is wel slechter, daar heb ik niet zoveel kracht in.
Ik kan alles toch wel goed gebruiken omdat ik alles goed heb getraind.Ik heb en elektrische fiets waarop ik elke dag diverse kilometers rijd. Daar wordt ik ook sterk van. Er is aan mij niet echt veel te zien, daarom zijn er mensen die denken dat ik niks mankeer.
Ik heb er meestal geen last van. Ik doe wart ik kan bij de trainingen en op mijn werk maar soms heb ik van die weken dat het allemaal even minder gaat, dan luisteen mijn armen en benen veel minder goed en dan lukt het gewoon niet.Soms ligt het aan mijn concentratie of zit ik niet lekker in mijn vel,in ieder geval vind ik het dan lastig dat anderen zoveel last hebben van mijn motorische beperkingen.Mijn trainer van atletiek slaat eenarm om  mij heen en zegt:valt niet mee altijd hé  en dan  zeg ik:volgende keer beter en de paardrijdinstructeur zegt:Ik weet niet wat jij hebt vandaag en dan denk ik :volgende keer beter. Maar ik hen me voorgenomen om nooit meer sorry te zeggen want ik kan er gewoon niks aan doen.
Hwet jongetje in de film heeft de vorm van cp die een beetje op die van mij lijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten