zaterdag 31 december 2016

hoe heb ik leren paardrijden?

Ik ben begonnen met paardrijden toen ik 8 jaar was. Ik ben begonnen bij de Roosberg bij ,'bonte perdje. Dat was een manege voor gehandicapte ruiters. Ik reed toen met een deken en een singel met 2 handvaten. Ik stapte in het begin,leerde draven en ging toen op een zadel en toen werd het tijd om over te stappen naar een gewone manege. Ik ging daarheen samen met een vriendinnetje. Samen hadden we les,lol en lievelingspony's die we naar de les gingen poetsen. Mijn eerste lievelingspony was Moortje een verschrikkelijke stoute shetlander waar ik keer op keer vanaf viel maar ik bleef hem leuk vinden totdat ik er echt te groot voor werd. Toen stapte ik over op Goldie. Een paardje van ongeveer 1.50 m die de ene keer heel braaf was en de andere keer de hele bak door denderde. De eigenaresse bleef  maar roepen dat hij en ik het beste matchten dus wat ik ook riep ik was iedere keer de klos. Maar ik heb er 3 en een half jaar op gereden 2 wedstrijden op gereden met verliespunten want hij luisterde net niet slecht genoeg om gediskwalificeerd te worden.  Nou al een paard om nooit meer te vergeten en de een van de vele mafkezen waar ik zoveel paardenplezier op heb beleefd. Ik zet er twee paarden op die erop lukken en een foto hoe ik ben begonnen.
goldie leek heel veel op Lady S van de oosterhoutse manege. 
Moortje leek het meeste op luckey

Of Hilda.mijn tweede les op de bouwberg .de eerste les reed ik op Goldie...alleen daarna toch maar eerst op kleinere pony's.
De eigenaresse zei tegen mij:zoek er maar een uit en goldie bleef staan en dat meisje moest naar de wc en kwam niet meer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten