zondag 4 juni 2017

feyenoord

De eeuwige rivaal van Feyenoord is Ajax. Een wedstrijd tussen die 2 noem je ook een klassieker. Omdat er zoveel rellen zijn geweest, mogen er geen uitsupporters meer komen.Dat was nadat  ajaxied Carlo Picornie vermoord werd in 1997. Andere rivalen zijn exelsior en Sparta.
Het stadion van Feyenoord heet de Kuip. De spelers dragen een rood/wit shirt en een zwarte broek.
De grootste clubs van Nederland zijn Ajax,PSV en Feyenoord.
Bestand:De Kuip.jpg
De  topclub Feyenoord is een voetbalclub met een lange historie. Al vanaf het eerste kampioenschap in 1924 behoort de club tot de beste van Nederland
Feyenoord was de eerste Nederlandse club die zowel de Europacup 1, de wereldbeker evenals de UEFA-cup won. Tevens is Feyenoord de enige Nederlandseclub die de UEFA-Cup voor een tweede keer wist te winnen.
Geen woorden maar daden is niet alleen een regeltje uit het clublied, het staat ook symbool voor de cultuur van Feyenoord. Het is een club van havenarbeiders; 'handen uit de mouwen en werken voor je geld'. Dankzij deze directe vergelijking tussen de club Feyenoord en de havenarbeiders, wordt de club ook wel De club van het volk genoemd.
De supportersvan Feyenoord zijn ook wel bekend als Het Legioen. Het Feyenoordlegioen heeft de reputatie reislustig en fanatiek te zijn.
In 1963 reisden circa 3.000 supporters met 2 schepen en nog duizenden met auto of trein naar Lissabon om Feyenoord een Europacupwedstrijd te zien spelen tegen Benfica Bij een gemiddelde Europese uitwedstrijd reizen er 1000 tot 2000 fans mee en in 1996 gingen bijna 15.000 supporters mee toen Feyenoord een wedstrijd speelde tegen het Duitse Borussia Monchengladbach
Bij thuiswedstrijden wordt de Kuip de laatste jaren bezocht door gemiddeld 40.000 supporters.
Het Feyenoordlegioen is één van de grootste in Nederland en reikt tot ver over de landsgrenzen: Feyenoord heeft als enige Nederlandse club voor haar fans een fanshop in het buitenland geopend en wel in Japan, in een winkelplaza in Tokio.
Bestand:Overzicht vanaf de straat - Rotterdam - 20349851 - RCE.jpg
Het Feyenoordlegioen is bekend om haar trouwheid aan de club in goede en slechte tijden. Naar schatting waren er in 1999 bij de huldiging van het landskampioenschap meer dan 250.000 supporters naarde Coolsingel in Rotterdam gekomen, iets wat bij geen andere club in Nederland is voorgekomen.
Het rugnummer 12 wordt nooit aan een speler gegeven, maar is voorbehouden aan Het Legioen, dat als 12e man wordt beschouwd.
Maar ook bij Feyenoord wordt er ook vaak ruzie gemaakt, net als bij Ajax. Veel supporters zijn bang voor de Feyenoordsupporters als ze het stadion van de andere club binnen komen. Er zijn vaak arrestaties gedaan, maar er bleven altijd wel relschoppers over die de boel stukmaakten. Het legioen staat bekend om zijn trouwheid in goede en slechte tijden, maar ook om relschoppen. Alhoewel niet alle Feyenoordsupporters relschoppers zijn. Maar er zitten altijd wel een stuk of 100 mensen bij die de boel verzieken, vernielen en andere mensen gewelddadig behandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten