woensdag 28 juni 2017

training met Janneke en TimWe hebben bij scorpio een jonge trainer van 19 jaar. Hij weet erg veel van werpen en brengt dat goed op ons over.. Vandaag na de oefeningen mochten we kiezen tussen horden en discus. Die keuze was voor mij niet zo moeilijk dus ik ging discuswerpen. we begonnen met inwerpen maar daarna legde Tim uit hoe de halve draai werkte. Het ging bij mij echt prima en ik merkte dat de discus verder kwam. Dat komt omdat je wat meer vaart hebt. Zo werkt de halve draai:

Oefenvorm: Halve draai discus 
Terug naar: discuswerpen

Onderdeel:Discuswerpen
Leeftijdscategorie├źn:D-junioren
Benodigde materialen:Discussen, discuskooi

(mogelijke) doelstellingen:

Halve draai discuswerpen
Opstapje voor de hele draai


Organisatie:
Oefen de halve draai in de discuskooi. Zorg dat iedereen op een veilige afstand staat.
Stofomschrijving:
De kinderen gaan met het gezicht naar voren klaarstaan. Voor rechtshandige: de rechtervoet staat voor, links staat achter. Ze draaien een half rondje op het rechter been (de linker voet is dus in beweging). Na plaatsing van de linkervoet staan ze weer in de basishouding. Vervolgens werpen ze de discus weg.
Let erop dat de kinderen tijdens en direct na de halve draai volledig op het rechter been leunen. Het gewicht en de discus blijven achter. Pas na de draai zwaait de discus naar voren en wordt het gewicht naar het linker been verplaatst.
Variatie mogelijkheden:
Gebruik zachte mini discussen om de draai te oefenen. De kinderen kunnen dan tegelijkertijd buiten de discuskooi oefenen. Met normale discussen is dat te gevaarlijk. Plaats twee hoedjes om de voetplaatsing te oefeningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten