maandag 31 juli 2017

De Grootste Band Van Nederland

Op 28 mei 2017 was er voor de tweede keer De Grootste Band Van Nederland. Ik zal in het kort uitleggen wat dat is. In 2015  was er een initiatief om met zoveel mogelijk mensen een nummer te spelen.Dit werd Learn to fly van the foo fighters.En toen sloeg de vonk ook over in Nederland onder leiding van Alain Timmers. Vorig jaar werd in Nederland door 250 mensen Rocking in the free world gespeeld.
En zondag was het weer zover. Ik kan  het niet beter uitleggen dan hieronder.

Doe zondag met z'n allen mee met de Grootste Band van Nederland!
Muziek maken is leuk. Samen muziek maken is heel leuk. Met een heleboel mensen muziek maken is het allerleukst! 

Na het succes van De Grootste Band Van Nederland in mei 2016, maakt de organisatie zich nu klaar om De Grootste Band Ter Wereld (DGBTW) te worden. 

Op zondag 28 mei 2017 komen meer dan 1.000 muzikanten vanuit heel Nederland samen om een miniconcert te geven, zoals dat nog nooit vertoond is. Hiermee wordt een recordpoging gedaan om in het World Guiness Book of Records te komen. 

Wil je ook meespelen of -zingen in DGBTW? 
Ook kinderen mogen meespelen! Bespeel jij een instrument en lijkt het je leuk mee te doen aan deze recordpoging? Geef je dan op via de website, klik door via de roze button. 

Iedereen kan muziek maken Met dit muzikale spektakel vraagt de stichting ’De Grootste Band van Nederland’ (DGBVN) aandacht voor de stichting Muziekkids. Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het spelen, luisteren en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij herstellen en genezen van een ziekte. 

Dus hup, met het hele gezin zondag naar Oerkapkade, op het industriegebied Waarderpolder in Haarlem en wie weet groeit de grootste band van Nederland straks uit tot de Allergrootste Band van de Wereld!


De nummers waren:
jailhouse rock-Elvis Presley
Rolling-Ike en Tina turner
That's the way I like it-KC and the sunshine band
Let's dance-David bowie
Smells like teen spirit-Nirvana
One-u2
Rocking in the free world-Neil Young

Geen opmerkingen:

Een reactie posten