woensdag 2 augustus 2017

Keith Haring

Ik mocht bij groep 4 helpen met een tekenles. Die stond in het teken van Keith Haring. De kinderen moesten een schilderij maken in zijn stijl..
Maar wie is Keith Haring???

Keith Haring was een Amerikaanse kunstenaar. Hij werd geboren op 4 mei 1958 in Pennyslavia in de Verenigde staten. Zijn vader was een tekenaar en tekende vooral stripverhalen. Hij was een belangrijke inspiratiebron voor Keith. De kunstwerken van Keith Haring behoren tot de moderne kunst. Deze kunststroming wordt ook graffitikunst of Pop -art genoemd. Haring tekent vooral abstracte figuren (zowel mensen als dieren) in allerlei kleuren.
Keith Haring vond dat kunst voor iedereen moest zijn en niet alleen voor rijke mensen. Daarom begon hij krijttekeningen te maken in metrostations, in het midden van de straat, etc. Zijn werk was overal te zien. Hierdoor werd hij heel populair. Dit zorgde er natuurlijk voor dat zijn werken duurder werden waardoor niet iedereen ze nog kon kopen. Keith Haring maakt niet alleen schilderijen. Er zijn ook beelden te vinden waaruit duidelijk blijkt dat het zijn werken zijn. Hij beschilderde soms het lichaam van mensen met allerlei abstracte figuren. Ook maakte hij T-shirts en onder andere koffiekoppen.
Keith Haring overleed in 1990 aan de gevolgen van aids.

Afbeeldingsresultaat voor keith haring wikikids

De kinderen gingen eerst een bovenstaande tekening maken. Toen ze daar mee klaar waren moesten ze contouren overtrekken met stift en toen kwamen ze naar mij in het handvaardigheidslokaal. Daar gingen ze de poppetjes en de achtergrond schilderen in primaire en secundaire kleuren +roze. Hierna maakten ze nog een kaart die ze opstuurden want dan konden ze allerlei dingen bestellen met hun schilderij erop. Dat waren broodtrommels, mokken,tassen en nog veel meer dingen.
Gerelateerde afbeelding
Afbeeldingsresultaat voor keith haring op broodtrommel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten