woensdag 2 augustus 2017

sportzondag

Zondag 28 mei waren er 3 grote sportgebeurtenissen.
Max Verstappen werd 4e in Monaco

Max Verstappen is er in Monaco niet in geslaagd op het podium te eindigen. Verstappen begon de race op P4, maar verloor die plek na een gewaagde pitstop-strategie. Verstappen haalde wel voor het eerst in zijn carrière de finish in Monaco.
De Duitser Sebastian Vettel ging er in het vorstendom met de zege vandoor. Zijn teamgenoot Kimi Räikkonen finishte als tweede voor RedBull-coureur Daniel Ricciardo, die juist profiteerde van een goede pitstop, waarbij hij Verstappen en Valtteri Bottas voorbij ging.
De schepen in de haven van Monaco
Verstappen ging als eerste naar binnen van alle topcoureurs. Zijn teamgenoot Ricciardo juist als laatste en dat pakte goed uit.

Zo zag de start eruit
 Tom Dumoulin won de ronde van Italië.
Afbeeldingsresultaat voor tom dumoulin
Dumoulin rijdt een tijdrit
Tom Dumoulin vierde zondag feest.  Hij won de Ronde van Italië.  Tom was de beste wielrenner. 4Nog nooit won een man uit Nederland.  De Ronde van Italië De Ronde van Italië heet de Giro. 7= Het is een wedstrijd voor wielrenners.  De wielrenners fietsen 21 dagen.  Ze fietsen lange ritten.  Soms zijn die ritten 200 kilometer lang.  Soms is er ook een tijdrit.  Een tijdrit is korter.  Ze fietsen de rit zo snel als ze kunnen.  Er deden veel wielrenners mee.  Er waren 13 fietsers uit ons land van de partij.  Tijdens de Giro zie je veel roze op straat.  Dat is de kleur van de Ronde van Italië.  Een sportkrant helpt mee bij de Giro.  Ze drukken deze krant op roze papier. En daarom krijgt de winnaar een roze trui.  De Giro was erg spannend voor Tom.  Hij fietste heel erg goed.  Tom won een aantal ritten.  Hij had veel voorsprong op de rest van de fietsers.  De Giro eindigt met een tijdrit.  Een tijdrit is de favoriete rit van Tom.  Hij fietste heel goed.  En daardoor won hij de Giro! De Giro is een grote wedstrijd voor wielrenners.  In juli is er weer een grote wedstrijd: de Tour de France. Dat is de grootste wedstrijd voor fietsers ter wereld.  Spannend wie er dan gaat winnen! 
Afbeeldingsresultaat voor tom dumoulin
Dumoulin wint de Giro
 En NAC komt terug in de Eredivisie
Cyriel Dessers kan zijn geluk niet op. Met drie treffers had hij een enorm aandeel in de 4-1 zege van NAC, die leidde naar promotie.
"We hebben zoveel kritiek gehad na onze slechte start. Maar dat is het allemaal waard geweest. Ik ben ongelooflijk fier op de ploeg. Dit is fantastisch."
NAC-doelman Jorn Brondeel heeft voor volgend seizoen al bij FC Twente getekend en sluit daarom het hoofdstuk in Breda met een prettig gevoel af. "Dit was een droom van mij. Om de club zo achter te laten. Het zal wel raar worden om volgend seizoen misschien tegen NAC te spelen. Ik ga nu eerst heel veel bier drinken. Het belooft een enorm feest te worden in Breda", sprak de keeper.
Trainer Stijn Vreven kwam halverwege het seizoen als opvolger van Marinus Dijkhuizen. "De ploeg is gegroeid. Het waren jonge jongens die gaandeweg steeds volwassener en zakelijker werden. Daarvoor verdient trouwens ook Dijkhuizen de credits."

Ontgoocheld

NEC-directeur Bart van Ingen reageerde ontgoocheld op de degradatie van zijn club. "Dit is niet uit te leggen. Ik heb dit al een keer eerder meegemaakt. De consequenties zijn enorm, zowel financieel als sportief. Dit is een volksclub met een emotionele achterban. Het maakt heel veel los."
Afbeeldingsresultaat voor NAC promoveert
NAC bevrijd
Van Ingen beseft dat ook zijn positie onder druk staat. "Daar gaat de raad van commissarissen over. Maar dat zijn zorgen voor morgen. Eerst dit maar eens verwerken."
Afbeeldingsresultaat voor NAC promoveert
Ceryl Dessers viert een van zijn treffers
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten