vrijdag 8 september 2017

Amsterdam

We zijn in de vakantie naar Amsterdam geweest. Amsterdam is een mooie stad vinden wij. Het straalt iets uit. Dat vind niet alleen ik. Mirela is ook in Amsterdam geweest en zij was wildenthousiast over de stad.

Wat maakt Amsterdam zo mooi?
Allereerst de grachten. Met de rondvaartboot door Amsterdam varen is echt een aanrader. Je hoort in een uur de hele geschiedenis van Amsterdam, het ontstaan, waarom al die pakhuizen, mensen die in Amsterdam hebben gewoond...Veel mensen zijn onder de indruk van deze geachten . Zo hadden the red hot chili peppers een prachtig nummer gemaakt dat over de Amsterdamse grachten ging.

                                       Op de Amsterdamse grachten is under the bridge ontstaan

Verder(iets waar ik niks mee heb) is de smoke area iets waar veel buitenlandse mensen naar Amsterdam komen. Ze hebben een winkelstraat waar ze  wiet verkopen en daar mag het. Als je dor die straten loopt ruik je het ook.

Dan heb je de dam met zijn vele duiven en de mensen die optredens geven bijv.. levende standbeelden. Daar is het altijd druk! Op de dam staat  Madame Tuessauds een museum met wassen beelden van beroemdheden. Elke dag staan er rijen voor de ingang.

Wat ook spectaculair is is een rondleiding door de Rosse buurt. Daar is Amsterdam ook heel bekend om
Verder kun je  nog bezoeken

  • Rijksmuseum met het wereldberoemde (en persoonlijk vind ik het  het allermooiste ) schilderij de nachtwacht
  • Anne Frank huis
  • Tropenmuseum
Amsterdam is echt de moeite waard!
Afbeeldingsresultaat voor amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten