vrijdag 15 september 2017

Figuren gemaakt in Mola techniek

Mola komt uit Zuid Amerika. Het  komt van de Cuna indianen. Mola betekent bloeze. Deze bloezes bestaan uit een dubbele laag stof waarin in de bovenste knipjes worden gegeven.Deze knipjes vouw je open zodat er lancetvormige openingen ontstaan waardoor je de onderlaag ziet.

Je werkt laag voor laag naar de onderste lap stof toe. Dit zet je met verschillende borduursteken en garen vast. Zo is het eigenlijk al genoeg versierd omdat er zoveel verschillende lappen en garen zijn.
Let op de kleurencombinatie.
Je knipt eerst de lappen in een bepaalde vorm en rijgt ze dan in 3 a 4 lagen over elkaar. Dit rijg je op een ondergrond.Je knipt nu de bovenste lap en zoomt de randen om met borduursteken.Zo werk je laag voor laag af. Je kunt het nog versieren met kraaltjes maar meestal is dat niet nodig.

Ik heb dat een keer gedaan met met mijn oppaskind en een vriendinnetje. Was leuk om te maken.Het is misschien ook een leuke handvaardigheidopdracht

Inspiratie: Mola plakwerk met kinderen. 4 lagen papier met een steeds kleinere uitsnede. Daarna versieren met wol en of schitterdingen. Leuk voor jungle of onder water of insecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten