donderdag 21 september 2017

Pesten

Dit is plagen, ik haal een geintje uit en word later met gelijke munt terugbetaald
Deze week is tegen het pesten. Het is belangrijk want helaas gebeurt dit heel vaak. Het gebeurt op de basisscholen en middelbare scholen. Pesten is zo oneerlijk omdat het met een groep tegen een gebeurt. Het slachtoffer staat machteloos tegen zo'n grote groep.
Het gebeurt niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Dit gebeurt bijv. op de werkvloer. Het slachtoffer moet vervelende klusjes doen,als het team een dagje op stap gaat mag het slachtoffer als enige niet mee en er wordt lasterverhalen over hem of haar verspreid.
Een ding is zeker: je staat als slachtoffer alleen. Je durft er niet over te praten want je schaamt je en al zou je erover willen praten wordt je niet geloofd want je zult het er zelf wel naar maken wordt er dan gezegd. Maar het is nooit de schuld van het slachtoffer. De pesters hebben zelf ook een probleem. Ze zijn ergens gefrustreerd over, zijn zelf eigenlijk heel onzeker of zijn heel narcistisch.
Maar je moet je als je iemand pest goed realiseren dat je het leven van een ander voorgoed kapot maakt. Pak maar een vel papier, maak er een prop van ,stamp er nog een paar keer op en probeer hem dan glad te strijken. Er blijven altijd kreukels in het papier.
Ik weet zelf helaas ook hoe het voelt en ik heb er een liedje geschreven over geschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten