woensdag 6 september 2017

tienerkamp dag 1

Hier een blogje over een ponykamp met tieners. De kinderen die meegaan zitten allemaal op de middelbare school of ze gaan erheen. Er is ingespeeld op hun interesses.
Om 12 uur kwamen de tieners en ze begonnen eerst  met hun tent in te richten..Om 1 uur gingen we met de kinderen lekker eten, en bespraken onder de lunch op welk paard ze wilden en of dat kon. Verder hebben ze over hun rijervaring en over zichzelf verteld. Om half 2 gingen ze  de paarden zadelen want om kwart voor 2 startte de eerste bosrit. Felipe was de oudste die meeging, zij is al 19 maar wilde heel graag mee. Ze kreeg een speciale taak. Er ging een blind meisje mee en los mee naar het bos is niet zo'n goed idee dus Felipe nam haar mee aan een touwtje. Zo hebben ze samen heerlijk gestapt, gedraafd en gegaloppeerd. De beide meisjes hadden hun eigen paard dus dat was al vertrouwd. de bosrit ging goed en iedereen had lekker gereden.er was een meisje van haar paard gevallen omdat zij over de plas wilde springen maar het paard deed dat niet. Om 4 uur was iedereen klaar met rijden , verzorgen en opruimen en toen werden de gezelschapsspelletjes tevoorschijn gehaald en gingen ze gezellig spelletjes doen.Het was snel half 6 en toen stonden de tafels klaar met gourmetstellen. De meiden gingen lekker gourmetten. Toen ze gegeten hadden gingen ze  de paarden weer van stal maar alleen met een halster want het was tijd voor de native ridingles. Native riding is paardrijden maar dan zonder hoofdstel en de gevorderden rijden ook zonder zadel. Er wordt op deze manege een paar lessen per week gegeven in native riding dus de paarden zijn dit gewend.Het viel niet echt mee ook al liepen de allerbraafste paarden mee want niet iedereen had hier ervaring mee. Na de les gingen de paarden naar de wei want ze lopen s'nachts buiten. De kinderen gingen zich wassen en hun glamourkleding aantrekken want het was tijd voor de glitter en glamourbingo. de prijzen hadden we bij de intertoys gehaald, daar hebben ze heel veel bling-bling spullen voor tieners

foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten