dinsdag 9 november 2021

thuis

Tijdens de lockdown zijn we noodgedwongen veel thuis geweest maar nu zijn we ook hele dagen thuis.
Dat komt omdat Carla haar voet heeft gebroken en in het gips zit.
Ze mocht er drie weken niet op steunen en nu heeft ze loopgips.
Op zo'n dag kijken we veel televisie samen en ik doe klusjes in huis zoals de tuin en alles stoffen en zuigen. Ook lees ik veel.
Een paar keer per dag moet Pukkie naar buiten en dat doen we dan met de rolstoel. Carka houdt de riem van Pukkie dan vast.
Daarna  gaan we te voet met Carla in de rolstoelnaar de Albert Heujn om de boodschappen te doen. Dan kan ze zelf haar spulletjes kopen.
Voor het avondeten kook ik dan dingen die ze lekker vindt zoals een lekker zalmpje.
's Avonds  kijken we weer leuke programma's, een film of een muziekprogramma.
Zo komen we onze dagen wel door. We hebbenkan  de ergste tijd achter de rug. Carla gaat nu opbouwen en 1 december zien we wel weer verder. 

maandag 8 november 2021

Tommy

Ik heb vandaag eem cd teruggeluisterd..Het was een cd van the who....Tommy.
Tommy is de allereerste rockopera. Er waren al wel andere rockopera's , maar Tommy was het beste van het genre. In vroegere oplagen werd het album Tommy (1914-1984) genoemd.

Pete Townshend schreef de rockopera, behalve twee nummers die basgitarist John Entwistle schreef.Ze dachten dat Keith Moon  ook een nummer had geschreven, maar was uiteindelijk toch door Pete Townshend geschreven . Een ouder nummer van blues-musicus Sonny Boy Williamson II werd ook in de mini-opera toegevoegd. De speeltijd is precies 74 minuten.


Het verhaal over Tommy is een metafoor: de veronderstelling is dat we vijf zintuigen hebben, maar blind zijn voor de realiteit. Tommy staat symbool voor onze eigen gebreken.

Op het originele album is het verhaal vrij losdradig en werden de nummers vaak als losse touwtjes door PeteTownshend in interviews aaneengeknoopt. Nadat er andere versies van het album verschenen, werden de verschillende gaten opgevuld en werden er bepaalde dingen veranderd. de tijdlijn werd veranderd naar de Tweede Wereldoorlog en 1951 in sommige versies, en in de filmversie vermoordt de minnaar de man in plaats van andersom. Pete Townshend droeg de dubbelelpee op aan zijn Indiase goeroe Mehrer Babah.