DE GESCHIEDENIS VAN DE RAMIRO
De ‘roots’ van de bijzonder zoete puntpaprika Ramiro liggen op het platteland van Italië. Daar teelden pure liefhebbers, op kleine schaal, de voorgangers van dit ras. Aan het eind van de vorige eeuw heeft het zaadveredelingsbedrijf Seminis dit veelbelovende paprika ras op de markt gebracht. Via klassieke veredelingstechnieken is de Ramiro ontstaan, de meest zoete paprika van dit moment. Deze puntvormige paprika is verkrijgbaar in een rode, groene, gele en oranje variant. Alleen de professionele telers van telersvereniging SweetPoint kunnen Ramiro leveren. De teelt van Ramiro puntpaprika’s gebeurt maximaal biologisch. Dit betekent dat de bestrijding van plagen en parasieten praktisch alleen op biologische wijze plaatsvindt, met behulp van natuurlijke vijanden. De telers gebruiken een gesloten teeltwijze. Via een permanente recirculatie worden water, kunstmest en andere stoffen die de planten en vruchten niet opnemen steeds aangevuld en hergebruikt. Het milieu wordt hier niet mee belast.
Maaltijdsalade met Ramiro Puntpaprika, kip, mango en meloen
BENODIGDHEDEN
1 rode puntpaprika
2 gerookte kipfilets
1 zak gemengde rucolasla
1 mango
1/4 galiameloen
een handje walnoten
theelepel mosterd en honing
1 el wijnazijn en 2 el olijfolie
peper en zout
2 gerookte kipfilets
1 zak gemengde rucolasla
1 mango
1/4 galiameloen
een handje walnoten
theelepel mosterd en honing
1 el wijnazijn en 2 el olijfolie
peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
- Maak een dressing van de mosterd, honing, wijnazijn, olijfolie en peper en zout naar smaak.
- Snij de kip in reepjes, snij de puntpaprika in ringen, snij de mango en de meloen in stukjes.
- Vermeng alles met de rucolasla, druppel er nog wat dressing over en strooi er wat walnoten overheen.
- Lekker met een ciabatta broodje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten