vrijdag 8 april 2022

papegaaien opvang

In Veldhoven is een papegaaienpark. Daar zitten uiteraard veel soorten papegaaien maar ook andere dieren zoals ezels, maki's en andere dieren.
Het Papegaaienpark heeft nu een nieuwe naam, Zoo Veldhoven! Zoo Veldhoven  is een exotisch stukje Veldhoven.

 

Zowel gevleugelde als ongevleugelde dieren wonen in een omgeving die zoveel mogelijk is aangepast aan de natuurlijke leefomgeving van de dieren. Het park is niet alleen leuk, maar ook leerzaam . Je kunt ook rondgeleid worden door een gids zodat je veel leert over de dieren.

 

De dieren zijn dol op fruit, zoals druiven, appel, mango, peer en meloen. Als je zelf fruit mee wilt nemen voor de vogels, mag dat. Maar  het mogengeen nootjes of citrusvruchten zijn. In nootjes zoals zonnebloempitten en pinda's zit te veel olie, en dat is schadelijk voor de gezondheid van de dieren. Ook citrusvruchten zoals citroen, sinaasappel en mandarijn zijn slecht voor de dieren.

 

Je kunt wel zakjes met speciale nootjes voor € 1,- kopen bij de kassa. Daarbij zit  een voerstokje, waarmee je veilig de nootjes aan de vogels kunt geven.  Alle dieren mogen gevoerd worden. Als het niet mag staat het op de hokken Sommige dieren krijgen namelijk om medische redenen een speciaal dieet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten