zondag 8 januari 2017

george michael

Op 25 december toen we op de bank zaten te buiken van de suchibar lazen we dat George Michael overleden zou zijn. Hoax dachten we, dat kan niet maar het was echt waar en omdat ik rondom Careless Whisper echt verliefd was deze blog aan hem gewijd. Omdat ik niks wil vergeten van zijn lange carriere een wikiblog.
George Michael werd geboren op 25 juni 1963 en overleed 25 december 2016. Hij was een van de succesvolste artiesten van de jaren 80 en 90. Hij zanger,liedjesschrijver en producent. Hij  was van 1984 tot 2004 de meest gedraaide artiest van Engeland.
Zijn carriere begon met het oprichten met een ska-band maar dat duurde niet lang en toen werd het tijd voor Wham! Het succes begon met Fantastic, deze plaat had ik ook. Er stonden hits op als Young guns,Club Tropicana en de Wham Rap.. Make it big  had ik ook met Wake me up before you gogo en Freedom(bij dat nummer was  mijn verliefdheid op een hoogtepunt) En dan die solosingle Careless Whisper  prachtig! Ze werkten mee aan Do they know it's chrismas en ze maakten de legendarische plaat last x-mas.
The edge of heaven was hun afscheidssingle en toen ging ieder zijn eigen weg.

De eerste soloplaat van george michael was al meteen raak.Op Faithe stonden maar liefst 4 dikke hits: Faith,I want your sex,father figure en kissing a fool.

Toen kwamen de platen listen without prejuidice. Dat was een album die veel eenvoudiger was dan faith en er werden geen videoclips bij gemaakt. deel 2 werd geschrapt in plaats daarvan een duet met Elton John(don't let the sun go down) en een uptemponummer:too funky.

In 1992 stal george michael de show met zijn sombody to love versie. Kort daarna kwam het album five live uit.
Tijdens dat legendarische optredenmet sombody to love kreeg george michael te horen dat zijn vriend aids had en in 1993 overleed hij. Hij raakte in een depressie3 en schreef 18 maande  niets. Hij ewageerde zijn woede wel af op Sony maar hij verloor de rechtzaak. Sony verweet hem contractbreuk.

In 1994 kwam older uit en het eerste nummer:jesus was a child was opgedragen aan zijn overleden vriend. Het album was uitgebracht door dreamworks(hij had het met sony op een accordje kunnnen gooien) en hierna kwamen nog 5 dikke hits, hij won  er 2 MTV awards mee.

Hij bracht nog een best of album uit, een coveralbum en een jubileumalbum toen hij 25  jaar in het vak zat

De eerste carpool karaokeuitzending was met george michael in 2011.
Prive:
George michael was homoseksueel en werd een keer betrapt in een wc, Daarvoor heeft hij een taakstraf gehad.
George michael heeft in de gevangenis gezeten omdat hij heeft gereden terwijl hij drugs op had.

George michael werkte mee aan band aid, zong don't let the sun go down in voor  het hiv fonds en schonk miljoenen aan liefdadigheidsfondsen zoals childhood.
Hij nam tijdens zijn nummers vaak een politiek standpunt in, hij liet blijken wat hij van Geortge w bush vond en hij  bezat verschillende huizen over de hele wereld.
In 2011 kreeg hij het aan zijn longen en moest hij veel optredens afzeggen. Op 25 dezember 2016 overrtleed hij.
speciaal voor dit moment  last christmas en mijn favoriet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten