zaterdag 17 juli 2021

Glock's Zonik

Deze keer schrijf ik over een paard dat ik niet zelf ken maar een paard die veel mensen die in de paardensport zitten wel kennen.

Het gaat om Glock's Zonik
Glock's Zonik  is op 13-jarige leeftijd overleden. Dat kwam op het nieuws en ook zag ik het op facebook voorbij komen.
Zonik was kort voor het CHIO Rotterdam kreupel en na een vermoedelijk probleem aan de hoef werd bij nader onderzoek een blessure geconstateerd. Er werd besloten  om hem te opereren bij een van de allerbeste paardenklinieken van Duitsland. Zonik werd daar op 13 juli 2021 geopereerd. De operatie was goed verlopen, maar Zonik flipte toen hij ontwaakte uit de narcose en hij raakte zo gewond in de wake-up box dat ze hem alleen nog maar konden laten inslapen. Hij brak zijn beide achterbenen.

Op de website van GHPC schrijven ze: “We zijn sprakeloos. Wij zijn diep bedroefd en geschokt door het verlies van onze grote paardenvriend, Glock's Zonik. Hij had nog zo'n mooie toekomst voor zich, maar die was niet voor hem bestemd", zeggen Hans Peter, Edward en Nicole in tranen. “Lieve, grote vriend, rust in vrede en straal als een ster, want dat was je: een ster, een echte koning. We zullen je altijd in ons hart dragen en je nooit vergeten. Bedankt dat we van Kathrin en Gaston Glock voor je hebben mogen zorgen. Bedankt dat je ons in je leven hebt toegelaten. Het was een voorrecht en een zegen. Nu moeten we verder zonder jou en dat is moeilijk, heel moeilijk...
Rust zacht lieve Zonikie, galoppeer over de regenboogbrug.
We missen je."

Een portret van Glock's Zonik is te lezen op de website van GHPC.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten