donderdag 17 juni 2021

de dierenambulance


Ik heb met mijn oppaskind een spreekbeurt over de dierenambulance voorbereid. Ze spreekt nog niet zo goed Nederlands dus ik heb haar best veel geholpen. Bij een spreekbeurt gaat het om spreekvaardigheid.

 

"Dierenambulance

De dierenambulance haalt zieke of gewonde dieren op. En brengt ze naar de dierenarts of naar het dierenasiel. De Dierenbescherming heeft meer dan twintig ambulanceafdelingen door het hele land. Iedere afdeling heeft verschillende ambulances. Die rijden dag en nacht, net als voor mensen.
De ambulances van de Dierenbescherming rijden ruim 75.000 keer per jaar uit om een dier te helpen! De mensen op de ambulances maken veel dingen mee. De ene dag redden ze een reebok uit de sloot, de andere dag halen ze een gewonde gans van het ijs.

Dier in nood

Ieder jaar raken er veel dieren in nood. Denk aan dieren die hun baas kwijt zijn en dieren die worden aangereden. Er zijn ook mensen die hun dieren mishandelen of verwaarlozen. Gelukkig helpt de Dierenbescherming zoveel mogelijk. 

Dierenambulance


In de dierenambulance liggen allemaal spullen om dieren te helpen: een EHBO-koffer, een brancard, verschillende vangstokken en nog veel meer.




De dierenambulance heeft geen sirene, wel een zwaailicht. Maar het zwaailicht mag alleen aan als de dierenambulance stopt langs de weg om een gewond dier op te halen. Zodra het gewonde dier in de dierenambulance ligt, moet het zwaailicht uit. De dierenambulance mag dan ook niet te hard rijden of door rood rijden."

Ze heeft ook geprobeerd om een dierenambulance op school te regelen maar door Corona kon dat niet.
Ze had een goed cijfer voor de spreekbeurt. Ze heeft uitstraling en ondanks haar zware accent was ze toch goed te verstaan. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten