vrijdag 4 juni 2021

kegelroof

Kegelroof is een tikspel waarbij de spelers kegels van het andere team moeten roven. Als alle kegels geroofd zijn zonder dat de spelers af getikt zijn heeft het team gewonnen.

Dit  spel speel je in een grote ruimte, bijvoorbeeld een gymzaal of speelplein buiten, zodat de kinderen alle vrijheid hebben om rond te kunnen rennen.

Doel van het spel:

Er zijn 2 teams van bijv.6 spelers. Aan een kant heb je 10 kegels, die naast elkaar staan op een lijn. Achter deze kegels staat team 1, team 2 verzamelt op een lijn ongeveer 6 meter van deze kegels.


Trek een duidelijke lijn vanwaar team 2 mag starten . Op het startsignaal van de spelleider kan team 2 beginnen met het proberen van de kegels van team 1 te stelen. Team 1 moet proberen om Team 2 af te tikken.

Als een kind uit team 2 een kegel heeft gestolen en wordt getikt, dan is het af en moeten ze de kegel weer teruggeven. Lukt het niet om die speler af te tikken, dan is de speler die hen probeerde af te tikken, dus uit het andere team, af.

De kegel wordt pas meegeteld als hij over de lijn is . Na een bijvoorbeeld 10 minuten wordt er van kant gewisseld en kan Team 1 kegels gaan stelen. Het team dat de meeste kegels heeft gestolen is de winnaar.


De spelregels

  • Twee teams spelen tegen elkaar
  • Eén team is loper en het andere team is tikker
  • De lopers moeten proberen een kegel te pakken  en weer terug te komen achter de lijn zonder getikt te worden
  • Lukt dit, dan is dat 1 punt en verdien je een speler die het langst af was terug
  • De tikkers moeten zien te voorkomen dat de kegeltjes gepakt worden
  • Wordt er iemand met een kegel getikt, dan is dit 1 punt en verdien je een speler die het langst af was terug
  • Wordt er iemand getikt zonder een kegel, dan is deze persoon af
  • Wordt er niemand getikt, dan is de tikker af
Een variatie is met een bal in het spel. De kinderen proberen nu een pion te roven maar de kinderen gooien de tegenstanders nu af met een bal als ze in het veld staan.gooien ze een pion om mag het hele team weer terug. 
Nodig: 10 pionnen
             Stoepkrijt (als het buiten is)
             Bal(voor de trefbalvariant)
             

Geen opmerkingen:

Een reactie posten