zaterdag 27 augustus 2016

green Jelly met aardbeienbavarois

 Gisteren hoorde ik op de radio een nummer  van Green Jelly,Three Little Pigs. Ik vond het wel grappig dus wilde ik meer over het nummer weten. Dit heb ik opgezocht.

 

 Cereal Killer (1991-1993)

In 1991 heeft de band  BMG benaderd , dat is de dochteronderneming label Zoo Entertainment , en ze beweren dat ze   de 's werelds eerste video-only band "zijn,  ze hebben aangeboden dat ze het gehele project (alle muziek, video's, artwork, etc.) volledig zelf te maken voor het ongehoorde  bedrag van $ 50.000. Zoo ondertekende het contract. Het enige probleem was, dat het bluf wss, want de band had nog nooit  een "video album" gemaakt Na het kopen van een videocamera, wat hout en een paar lampen, ging  de band het instuderen, en in het najaar van 1992 hebben hun derde album cereal killer klaar , wederom geproduceerd door Sylvia Massy , opgenomen in de Sound City Studios in Van Nuys, Californië. Het Cereal Killer album kwam met de long-form video release, bestaande uit muziekvideo's voor elk lied, inclusief een kijkje achter de schermen . Het videoalbum zal uiteuindelijk 100.000 exemplaren verkopen.. Hun doorbraak kwam toen ze in een radiostation in Seattle, Washington , The X KXRX ,  " Three Little Pigs " speeldenvoor de grap, maar in plaats daarvan werd het een lokale hit. Dit veroorzaakte Zoo tot uitgifte van het EP Green Jello SUXX, bestaande uit vier nummers van Cereal Killer, die op zijn beurt leidde tot de "The Three Little Pigs" dit werd een hit op The Box (A pay-per-play-kabel-tv jukebox-netwerk) . In het begin van 1993, werd het lied   in het hele land gedraaid , en na het verschijnen op de Bal van MTV Headbanger's, ging iedereen uit hun dak bij. MTV .De video en het gehele album Cereal Killer  kwam uit in 1993
De video voor "The Three Little Pigs" werd geregisseerd door Fred Stuhr (die ook gericht Tool's 'Sober' video), en het werd gekenmerkt door een  vertolking van het klassieke sprookje met moderne wendingen, zoals rokende varkens, een optreden van Rambo , en een wolf op een Harley Davidson . De video was een eenmalige hit op MTV en was No. 17 voor het grootste deel van de zomer van 1993 in de VS, die zowel een MTV Music Award en Billboard  muziek award nominatie kreeg. Ondertussen,kwam het lied in  de UK Singles Chart op  No. 5.  Als gevolg van de "The Three Little Pigs" video,werd  de cereal killer Soundtrack album  goud in de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Canada alsmede platina in Australië, uiteindelijk een verkoop van meer dan 14 miljoen nummers wereldwijd. Green Jelly bracht bijna een jaar  na de doorbraak in de VS en Europa de Cereal Killer Soundtrack uit. In 1993 brachten ze de single " Electric Harley House (Of Love) ", in de video zien we Gene Simmons en Paul Stanley van KISS en ook  een aantal van de band KISS geïnspireerde kostuums. Later in 1993, maakt Green Jelly een single, dat was niet  opgenomen op een van hun albums: een duet met Hulk Hogan van Gary Glitter 's " I"m the leader of the Gang (I Am) ", die scoorde een derde positie in de Top 40  in de UK .

Ik heb nog meer gedaan gisteren. We zijn even naar de Vijf Eiken geweest, Bij de manege is een restaurantje. Ik heb daar koffie met een stukje taart op. Die taart was echt heel erg lekker, het was aardbeienbavarois met slagroom en in die bavarois zaten piepkleine stukjes Progress zodat het een klein beetje knapperig werd. echt heel erg lekker. Duimpje omhoog voor de vijf eiken. 

 Green Jelly
de vijf eiken 

1 opmerking: