woensdag 6 september 2017

tienerkamp deel 2

Om 8 uur ging de wekker voor de kinderen. Natuurlijk hadden ze niet goed geslapen....maar ze moesten zich aankleden om om 9 uur aan tafel te gaan voor het ontbijt. Om `10 uur stuurden we ze naar hun paarden want ze moesten de paarden klaarmaken voor de wedstrijd.De paarden moesten gepoetst worden, en ingevlochten. Daar ben je wel een paar uur me bezig. als je het goed doet. Hierna deed Esmee een dressuurclinic met Matoux. Dat was heel interessant en de kinderen  keken ademloos toe.Misschien een paar tips voor de dressuurwedstrijd s'middags.De clinic duurde een half ur en toen was het etenstijd. De maaltijd duurde niet zo lang want vanaf 1 uur moesten de kinderen gaan zadelen voor de dressuurproef. Die begon om half 2. Het ging allemaal heel goed, er was goed gereden en er waren 10 winstpunten gehaald. Felipe had gewonnen met 200 punten. Dat was netjes want bij het inrijden lag ze er bijna af door de bokken die Baby S gaf!
Het blinde meisje werd tweede, zij kan echt goed rijden. Als  ze rijdt  rijdt ze naar een letter bijv de A. Als ze de opdracht afwenden bij A hoort ze een belletje als ze bij A komt en dan rinkelt iemand anders met een belletje bij C zodat ze hoort waar ze heel moet rijden. Ze reed heel geconcentreerd en het was doodstil in de bak.
Na de wedstrijd waren ze toch aan het rijden dus ze gingen meteen door met het voorbereiden van de pas de deux wedstrijd van de volgende dag.  Felipe reed met het blinde meisje en dat ging goed. De anderen reden buiten zodat Felipe binnen kon rijden. Zo konden ze oefenen met de belletjes. Iedereen hield zo rekening met elkaar! Ze hadden een halfuurtje, toen moesten ze de paarden terug op stal zetten en verzorgen want om 6 uur stond er en driegangendiner op hen te wachten! Na het eten mochten ze weer verder  dus de paarden werden weer gezadeld en ze mochten weer een uurtje oefenen toen was het in bad gaan en even binnen gezellig zitten zodat de leiding iets ging voorbereiden: de spooktocht. Het is altijd leuk om kinderen te laten schrikken. Vooral als je vanuit de struiken  iemand bij zijn enkels pakt. Niet alle kinderen waren even dapper! Na de spooktocht gingen  de kinderen lekker wat drinken en toen was het alweer tijd om naar bed te gaan..
foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.foto van Almeersch Hippisch Centrum Almere-Buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten